Uncategorized

Live edge vs margini drepte

Încercăm să onorăm lemnul ca și material și textură, să îi punem în evidență liniile și conturul natural.
La fel cum cicatricile noastre spun o poveste a maturității, a unor lecții de viață, vrem să punem în valoare povestea lemnului care, dacă o lăsăm, ne amintește de povestea noastră. Vrem să ne uităm cu mândrie și bucurie la experiențele care ne-au impregnat, care ne-au învățat să prețuim fiecare moment, bun sau rău, pentru că exact acestea sunt motivul pentru care suntem unde suntem astăzi.
De aceea preferăm live-egde.

Ce este live-edge?

Live-edge este tipul de mobilă în care marginile naturale ale lemnului sunt păstrate și puse în valoare. Este apreciată frumusețea haotică a naturaleței lemnului.

Pentru noi, crăpăturile, nodurile, găurile create de insecte și alte semne nu sunt considerate puncte slabe, ci din contră, ele sunt exact caracteristicile care dau o bogăție extraordinară lemnului.
Așa cum un om trecut prin experiențe mai nefaste devine o bijuterie pentru societate cu înțelepciunea sa dobândită prin experiență, vrem să observăm lemnul și povestea lui, istoria lui, să lăsăm această imagine să ne atingă, să ne vorbească, să ne facă să medităm asupra momentului/ să ne facă să ne întrebăm: unde sunt eu?
Cât de des apreciem o persoană doar după standardele create de societate: imperfect = de lepădat. Vrem să aducem o trezire în conștiința societății și anume: imperfecțiunile sunt de cele mai multe ori ceea ce face viața frumoasă, interesantă, ce ne leagă laolaltă, ce ne aduce împreună.

Exact timpurile de suferință creează o textură minunată în viața noastră, care peste ani, în retrospecivă, devin o piatră nestemată. Asta în contextul în care lăsăm aceste semne să fie acoperite, tratate, vindecate. Ceea ce arată urât la început, cu puțin efort și investiție, devine un trofeu pe care îl porți toată viața.

Totuși câteodată avem nevoie și de linii mai drepte care să aducă structură, ordine în viață, caz în care sunt necesare câteva decizii mai drastice, câteva tăieturi mai acute.

Varianta marginilor drepte ne amintește de încadrarea acestei lumi neprelucrate, unice, sălbatice în cotidianul nostru pătrat, monoton, deseori prea unitar. Fuziunea între textura naturală și forma artificială, între organic și sintetic răspunde la nevoia de a lucra împreună, de a aduce sinergie, reconciliere între aceste două lumi, care până la urmă aparțin împreună, sunt complementare.

Fie că preferi marginile drepte sau cele live-edge, suntem aici ca să îți răspundem dorințelor, să creem împreună cu tine piesa de mobilier care ți se potrivește și te face să te simți acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *