Uncategorized

Viziunea

De multe ori lumea în care trăim te împinge jos, te marginalizează dacă nu te conformezi standardelor impuse de societate. În același timp, persoanele cele mai valoroase sau apreciate sunt totuși cele care ies din tipare și au ceva aparte.

De multe ori contextul în care ne aflăm ne face să ne simțim doar ca o rotiță neînsemnată într-un sistem mai mare, ce poate fi oricând aruncată și înlocuită. Dacă atingi standardele ești păstrat, dacă nu – ești aruncat.

Noi observăm totuși că fiecare om are ceva aparte, deși nu e vizibil din primul moment, fiecare persoană are un scop, are un vis, are un lucru care îl face valoros și indispensabil. Credem că oamenii sunt unici și prețioși indiferent de cum arată, vrem să ne uităm dincolo de aparențe și să vedem ce se alfă în spatele cortinelor. Chiar dacă cineva arată slab și neputincios, în spatele acestor trăsături se află de multe ori o frumusețe a sufletului, un caracter și o poveste ce te încălzește, te îmbrățișează și îți atinge inima.

Exact în acest context s-a născut conceptul de Kenosis. Kenosis înseamnă a te dezbrăca de măreția ta pentru a-i ridica, sprijini și sluji pe cei mai slabi decât tine. Eu nu vin ca un om superior care încearcă să ajute un amărât ca să dau eu bine, ci în schimb mă aplec, mă pun pe același nivel și te ridic, mă folosesc de resursele mele nu pentru a te asupri, ci pentru a te proteja și ridica, ca tu să ajungi ceea ce ești menit să fii.

Partea interesantă este că toate aceste detalii pot fi aplicate și în dreptul lemnului. Doar bucățile perfecte sunt alese și folosite, transformate în obiecte în serie care arată impecabil.

Dar cine își ia timp pentru pisele cu „defecte”? Textura lemnului cu noduri, crăpături sau alte semne ale imperfecțiunii dau obiectului un caracter unic, spun o poveste, aduc un impact vizual mult mai puternic decât ceva „perfect”.

Așadar, aceasta este viziunea noastră: a vedea dincolo de aparențe fie că e vorba de oameni sau de lemn, a investi acolo unde majoritatea se retrag, pentru ca avem încredințarea că se merită să luptăm pentru o societate sustenabilă în care fiecare găsește un loc de onoare, indiferent în ce categorie se încadrează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *