TOCĂTOARE

Tocator Lemn

Cum nu poti incepe mereu cu pasi mari, am inceput cu cei micuti.

Pentru a antrena o echipa intreaga de oameni sa faca blaturi de bucatarie, mese in lemn masiv de 2,3 metri si tot felul de minuni pentru casa, trebuie mai intai sa gasesti un sistem in care fiecare lucrator intelege cum trebuie ‘sa te porti’ cu lemnul atunci cand doresti sa lucrezi cu el, care ii sunt pretentiile si care este cel mai bun mod de a-i pune in evidenta frumusetea si efectul. Astfel am ajuns la concluzia ca daca cineva invata sa faca un tocator din lemn masiv, se va descurca si cu o masa. Tocatoarele Kenosis au ajuns astazi o amprenta a brandului nostru. Nu sunt nicidecum un element banal intr-o bucatarie, ci starnesc drag si interes pentru fiecare persoana care iubeste arta, lemnul, ‘bucatareala’ si caminul.

De ce sunt deosebite tocatoarele nostre? Intr-un fel, paradoxal, lemnele alese pentru tot ceea ce facem noi la Kenosis, sunt lemne cu imperfectiuni, sunt bucati foarte batrane sau pur si simplu scanduri care nu se incadreaza in normele dorite pentru a intra in fabrici. Tocmai din acele ‘rebuturi’ ies cele mai minunate mobiliere si accesorii luxoase din lemn. Tocatoarele, in functie de esenta lemnului, vin in nuante diferite, fie ele albicioase, galbui, rosiatice, sau extrem de inchise. Nodurile si crapaturile sunt curatate, eliminand orice urma care ameninta lemnul. Dupa ce acestea sunt curatate, aplicam rasina epoxidica pentru a sigila frumos ‘rana’ lemnului, sau aplicam bastonase din alama. Tabloul acesta este unul minunat. Dintr-o bucata imperfecta, reiese acum ceva magic. Rasina si alama sunt elemente de valoare, care ridica calitatea si costul unui produs din lemn. 

 

Tocator din Esenta de Nuc , cu bastonase de alama – Kenosis Design

 

Acest Tocator( L – 57X37 ), a participat la primul nostru concurs GIVE AWAY, persoana care l-a castigat, il rasfata cu bucate alese , iar noi ne bucuram de minunatele fotografii in care este pus la loc de cinste.